Jaarverslag 2021

Ons businessmodel

Kwaliteit, efficiëntie en gemak bleven ook in 2021 de basis van onze diensten en operationele processen. Veiligheid voor iedereen op de luchthaven, aan lucht- en landzijde, is het fundament hieronder. Eindhoven Airport biedt reizigers een overzichtelijke luchthaven met alle comfort en efficiëntie. De luchthaven doet er alles aan om het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken, zo blijkt ook uit de in 2021 geformuleerde klantbelofte ‘Easy on your way’. Veiligheid en aandacht voor de mens zijn in de operatie van Eindhoven Airport belangrijke elementen. Dat zie je terug in de voorzieningen en services van de luchthaven. De omkeertijden van de vliegtuigen en de passagiersprocessen op Eindhoven Airport zijn kort. Dat wordt door passagiers en luchtvaartmaatschappijen gewaardeerd.

Pushback klaar om vliegtuig naar startpositie te duwen

Het grootste deel van de omzet van de luchthaven (60% in 2021) komt uit de havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen voor het gebruik van de diensten van Eindhoven Airport. De overige inkomsten komen uit non-aviation activiteiten zoals horeca, winkels, commerciële service-activiteiten, reclame, vastgoed, het hotel en parkeergelden. We versterken ons bedrijfsmodel door het vergroten van de omzet uit non-aviation activiteiten.

Het gevarieerde aanbod van de luchthaven aan winkels en horecavoorzieningen, de Aspire lounge en hotel Tulip Inn Eindhoven Airport draagt bij aan een hoge klanttevredenheid. Ook de goede bereikbaarheid van de luchthaven en de nabijheid van voorzieningen dragen hieraan bij. Reizigers die met openbaar vervoer naar de luchthaven komen, kunnen gebruikmaken van de busterminal op loopafstand van de terminal. Dichtbij de terminal zijn tevens diverse parkeergarages en parkeerterreinen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De reiziger ervaart ook het voorterrein en de Airport Boulevard als waardige entree voor de Brainportregio. Dit gebied trekt behalve reizigers ook bezoekers en werknemers van omliggende bedrijventerreinen (Bedrijventerrein Eindhoven Airport, Flight Forum, Brainport Industries Campus).